Със своите частни самолети и многобройни къщи най-богатите хора в

...
 Със своите частни самолети и многобройни къщи най-богатите хора в
Коментари Харесай

Къде живеят най-богатите хора в света?

 Със своите частни самолети и многочислени къщи най-богатите хора в света могат да обикалят безпроблемно земното кълбо.
Но главният дом на близо половината от това елитно население се намира в група от едвам 10 града, демонстрира Докладът за благосъстоянието за 2019 година на консултантската компания Knight Frank.

Най-много хора с благосъстояние от най-малко 30 млн. $ живеят в Лондон – 4944. Следват Токио с 3732 и Сингапур с 3598. Десетката се добавя от Ню Йорк, Пекин, Париж, Сеул, Тайпе, Цюрих и Сао Пауло.

Въпреки че Съединени американски щати са най-голямата стопанска система в света, Ню Йорк е единственият американски град в топ 10 на консултантската компания.Данните демонстрират, че най-богатите хора в света живеят в най-големите градове. Възможностите за бизнес, методът на живот, качествените лечебни заведения и транспортната инфраструктура са все фактори, които карат най-богатите хора в света да влагат пари в жилища в огромни градове.

Независимо от Brexit това важи изключително за Лондон – политическият и финансов център на Англия, където са съсредоточени едни от най-богатите хора в света. Но задграничните купувачи на парцели в английската столица са подложени на рецензии за това, че тласкат цените нагоре.Сред най-богатите поданици на Лондон са членовете на фамилията милиардери Раузинг, което има компанията за пакетиране Tetra Laval, и земевладелецът от квартал „ Челси “ Чарлз Кадоган.

 

„ Лондон предлага неповторими условия. Никой различен град не може да се съпоставя с него като световен хъб за толкоз доста разнообразни браншове “, споделя Лиъм Бейли, световен началник на отдел „ Изследване на жилищни парцели “ в Knight Frank.

Миналата година в света е имало близо 200 хиляди души със свръхголямо чисто благосъстояние, демонстрира проучването на компанията. Над две трети от тях се намират в Азия, Европа и Северна Америка. Европа е най-големият районен център за това население в света, а растежът на азиатските стопански системи значи, че тази година ще се появят още над 20 млн. души с имущество от най-малко един милион $.

Уиски и коли

Икономическият напредък на Азия е трансформирал континента в най-големия източник на нови милиардери и е подкрепил вложенията в първокласни артикули в целия свят. Миналата година купувачи от Китай и Хонконг са съставлявали към една четвърт от добитите жилища в Лондон на стойност минимум 2 млн. паунда (2,6 млн. долара), сочат данните на Knight Frank. Това е съвсем два пъти повече по отношение на две години по-рано. Богатите хора в района са подтикнали и търсенето на първокласни колекционерски артикули, с което показателят на Knight Frank Rare Whisky 100 е отбелязал растеж от 40% предходната година.

Продажбите на творби на изкуството и на първокласни коли също са достигнали нови висоти през 2018 година Сред най-забележителните експонати, закупени на търг предходната година, са били Ferrari 250 GTO от 1962 година за 48 млн. $ и картина на Дейвид Хокни за 90,3 млн. $ – най-голямата сума, платена на търг, за произведение на жив художник.„ Директните полети сред Единбург и Пекин демонстрират растежа на уискито като клас активи “, споделя Бейли, имайки поради въведените предходната година направления от китайската самолетна компания Hainan Airlines. „ Заможните хора към момента имат предпочитание да заделят част от парите си за осезаеми предмети “, добавя той.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР